torstai 8. kesäkuuta 2017

Kukkia

Alkukesä on niin ihanaa aikaa kun kaikkialla alkaa kukat kukkimaan ja kaikki on vielä niin tuoreen vehreää. Jopa täällä Islannissa saa välillä sellaisen olon, että onpas vehreää :D Vaikka lähinnä vaan täällä kaupungissa. Muualla onkin sitten sitä karumpaa luontoa. Juuri nyt kukkivat myös alaskanlupiinit, jotka värjäävät monet alueet hetkeksi kauniin sinertäviksi.

Mulla oli isoja suunnitelmia siementen kylvämisestä ja taimikasvatuksesta, mutta ne on jotenkin vähän jääneet. On mulla kolmessa ruukussa kesäkukkien taimia ja kolme chilipuskaa sekä yksi basilika mutta siinäpä ne sitten. Loput on noita vakkari ympärivuotisia, joista orkideat onkin innostuneet kukkimaan. Liila phalaenopsis kukkii peräti seitsemällätoista kukallaan yhdestä kukkavarresta ja valkoinen phalaenopsiskin aloittelee juuri kukintaansa. Silläkin on nuppuja ihan hurja määrä mutta osaa niistä vaivaa joku ja niistä ei kukkia tule :( En tiedä tarvitsisikohan se uuden "mullan" vai mikä sillä on kun se tekee myös ihan mahdottomasti ilmajuuria. Tiedä sitten noista mitä ne haluaa. Miltoniopsis orkidea ei kuki mutta on tänä keväänä kasvattanut ainakin uuden bulbin että onhan sekin jotain edistystä :)

 Ikkunalauta ulkoapäin.
 Töissä on moni lapsi lopettanut näin keväällä ja olen jopa saanut pari leikkoruusua :)
 Pieni I on kyllä kedon suloisin ja värikkäin kukka sateellakin :D Nuo orvokit ovatkin innostuneet nyt todella kukkimaan. I tahtoo vaan aina käydä nappailemassa äidin kukkasia.
 Seitsemäntoista kukkaa auki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti