lauantai 14. tammikuuta 2017

Lomatunnelmia ja suomikoulun aloitus

Tänään alkoi kauan odotettu Reykjavíkin suomikoulu. Suomikoulu on joskus aikaisemmin ollut täällä toiminnassa mutta siitä taitaa olla jo vuosikymmen, kun se viimeksi oli. Nyt aloitettiin sitten aivan uudella porukalla ja ainakin ensimmäisellä kerralla meitä oli paikalla oikein kivasti. Kaikilla oppilailla oli ainakin yksi vanhempi mukana, mikä sekin lisäsi tietenkin paikallaolijoiden määrää. Suomikoulussa on nyt kaksi ryhmää, joista isompi on kouluikäisille ja pienempi 3-5-vuotiaille mutta oli siellä kolme vielä pienempääkin menossa mukana. Meidän kummallakin lapsella ainakin tuntui olevan ihan kivaa :) Tarkoitus olisi nyt opiskella sitä suomea enemmän tai vähemmän tosissaan kahden viikon välein ja kevään lopussa on tietenkin kevätjuhla. Minulle se on todella tärkeää, että lapset oppivat suomea kunnolla. Haluan, että suomi pysyy heillä ihan jokapäiväisenä käyttökielenä eikä minään lomakielenä, joka kaivetaan vaivoin esiin kun käydään Suomessa. Meillähän on vielä ihan helppo nakki tämä kahden tai kolme kielen kanssa taiteilu kun tiedän perheitä, joissa lapset oppivat olosuhteiden "pakosta" neljää tai viittä kieltä. Eikä se minusta ole mikään kamala asia lapselle. Oppivathan lapset jatkuvasti uusia asioita niin miksi yksi niistä asioista ei olisi sitten uusi kieli. Mutta vanhemmilta se vaatii tietenkin johdonmukaisuutta, että jaksaa aina puhua sille lapselle sitä omaa äidinkieltään, vaikka samassa tilassa olisikin kymmenen muun kielistä.

Tässä vielä vähän näitä lomatunnelmia kuvien muodossa. Tässä jouluvaloja meidän pihalta vähän ennen joulua. 
 Lähitaloja.
 Vanhempien kodin kaunista sisustusta.

 E koristeli mummulle ja vaarille lahjaksi tällaiset puusydämet.

 E ja vaari viemässä kynttilöitä pihamaan lyhtyihin.




 Joulupäivän kävely.







 Aina pitää ottaa kuva äidin kivimuurista. On se vaan niin hieno eikä siinä ole käytettyy yhtään betonia tai mitään muutakaan "liimaa". Huolella ja taidolla vaan tehty :) Se jatkuu vielä kuvan ulkopuolelle kumpaankin suuntaan.

 Sitten satoi lumi ja päästiin lasten kanssa vähän pulkkailemaan.





1 kommentti:

  1. Nyt on taas tunnukset aktivoitu, niin pääsee tänne kommentoimaankin, eikä vaan ihailemaan kuvia! :) Sulla on kyllä niin hyvä silmä kuvaamiseen, nuo lumiset pihakuvatkin, oih!

    VastaaPoista

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)