maanantai 27. kesäkuuta 2016

Tosi hyvä juhannusviikonloppu

Vitsit meillä oli kiva viikonloppu. Pitää nyt oikein hehkuttaa tänne kun tuntuu, että vain ne valitukset jaksaa vuodattaa tänne ja kivat jutut unohtuu :D Perjantainahan oli juhannus ja mies polttareissa. Tiedossa oli siis yh-juhannusilta. Kaikki meni silti kohtalaisen hyvin ja molemmat lapset olivat ihmeekseni unessa jo yhdeksältä. Aikaisemmin päivällä olin ollut hurja ja pyytänyt miestä ostamaan minulle pienen punaviinipullon, jota hörpin sitten yksikseni muutaman kaapinperältä löydetyn leivontasuklaan palasen kera. Skypettelin myös ystävälle Rovaniemellä ja menin nukkumaan :) Muistan, kuinka ensimmäisenä Islanninkesänä kipuilin juhannuksettomuutta ja valvoin yötä myöden juhannusjunaa katsoen ja kaljaa juoden :P Kerkeää sitä keksiä jotain juhannusperinnettä sitten kun lapset ovat vähän isompia.

Lauantaina mies jaksoi puuhailla meidän kanssa hienosti perjantaisista polttareista huolimatta ja tehtiinkin se äänestysreissu. Päikkäreiden jälkeen kävin E:n ja koirien kanssa rannalla ja kaikki tykkäs kovasti. Koirat ei oo päässeet taas ikuisuuksiin vapaana juoksemaan :/ Siellä ne mennä viipotti ja varsinkn Eve tonki itselleen kaikkea "hyvää" syötävää rantalevien joukosta. Seuraavana aamuna oli niiden pedissä ihan kiva kasa mustaa hiekkaa. E juoksenteli ämpärinsä kanssa, keräsi simpukankuoria ja kaatuili levästä liukkailla kallioilla. Tykkäsi oikein paljon kaatuiluista huolimatta. Ja Marimekon pöksyissä on hyvä kaatuilla kun ne kyllä kestää :D

Heti rannalta palattuamme otettiin miehet mukaan ja lähdettin anopille syömään. Siellä oli lampaan filettä ja kaikkea tipehööriä odottamassa :) Ruoka on aina siellä hyvää mutta muuten ne vierailut on vähän raskaita hehheh. E jäi siitä sitten anopille vielä yöksi ja me miehen kanssa karautettiin jätskille ja syötiin ne autossa merenrannassa :D Kotona tuijoteltiin telkkaria ja mentiin ajoissa nukkumaan.

Sunnuntaina heräsin jo seitsemältä pikkumiehen kanssa ja mielessäni sanoin anopille että mähän sanoin! Se kun luulee antavansa mulle jotain lepoa kun ottaa E:n hoitoon. No on se kyllä paljon rauhallisempaa kun on vaan I kotona. Tuollaisesta kolmevuotiaasta kun lähtee aika paljon ääntä ja koko ajan. E:n hain sitten kahdeltatoista ja ajattelin sen nukahtavan autoon mutta höpö höpö. Ei se sinne nukahtanut vaikka haukotteli ja tahallaan ajelin pitkän rundin. Päätin sitten antaa olla nukkumatta päikkärit ja kotona lähdettiin käymään minä ja E vähän ulkona. Ulkoilun jälkeen lähdettiin koko perhe ulkoilemaan huoltsikalle päin :D Käveltiin sinne jätskille ja E välillä pyöräili. Ei se ihan vielä suju ja me joudtaan työntämään ja auttamaan mutta harjotellaan harjotellaan. Ilma oli peri-islantilainen +10 tihkusateella. Kotiin päästyä käytin vielä koirat pikaisesti ulkona ja lähdin In:n kanssa kauppaan. Illalla tein vielä muffinsseja lasten nukahdettua mutta ne kyllä vähän epäonnistui. Maku on hyvä mutta koostumus huono. Sulatetut pensasmustikat ei vaan ole sama asia kuin tuoreet oikeat mustikat.

Että semmosta meillä. Ei taaskaan tullut kuvailtua kuin pari räpsyä kännykällä :/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)