torstai 16. heinäkuuta 2015

Retkellä kahlaajien valtakunnassa

Tyttökaverini Suomessa lähtivät porukalla mustikkametsään, eväineen kaikkineen päivineen. Voi kuinka olisin tahtonut olla mukana! Piti sitten tyytyä omaan seuraan ja lähteä eväsretkelle Geldinganesiin lintuja häiriköimään. En nyt varsinaisesti niitä yrittänyt häiritä mutta ne ottivat tuloni kyllä hirveän huonosti. Kamalan mekkalan saattelemana sain kulkea ja tiirojen pesimäalueen kohdalla vedin jo huppua päähän kun ne tekivät syöksyjänsä epämiellyttävän läheltä. Mietin jo että ei hemmetti, en kyllä halua kulkea tästä enää toista kertaa mutta jatkoin silti matkaa. Välillä satoi vettä ja oli muuten vain harmaata mutta pari kertaa käväisi aurinkokin näkyvissä. Muita ei tullut vastaan. Evääni sain syödä melko rauhassa rannalla, jossa uiskenteli haahkanaaraita ja tepasteli meriharakoita. Pari meriharakkaa ja yksi punajalkaviklo seisoivat vartipaikoillaan ja pitivät varoitusääntä koko evästaukoni ajan mutta muut eivät minusta niin välittäneet. Paluumatkalla satoikin ja ehkä sen takia tiirat jättivät minut rauhaan tai olivat todenneet minut harmittomaksi. Vastaan tuli nainen vapaanaolevan mopsin kanssa, joka kuulosti aivan hirveältä. Kamalaa rohinaa raukan hengitys.

E:llä ja miehellä enää kaksi päivää hoitoa ja töitä jäljellä ja sitten kummallakin alkaa kesäloma. Sitten me lähdetään lomalle :)

Haahkaemo yhden sukeltelevan poikasen kanssa. 
 Meriharakka


 Mustapyrstökuiri
 Tämä suosirri päästi tosi lähelle, oli varmaan nuori.

 Punajalkaviklo kaukaisuudessa.
 Pikkukuovi

 Pikkukuovi torkuilla kiven päällä. Yhdellä jalalla seisoen tietysti.
 Punajalkaviklo. Ei tartte miettiä mistä on saanut nimensä :)

 Ja vielä epäluuloinen meriharakka, joka ei lämmennyt edes heittämilleni leivänmuruille.
Tällä rannalla evästelin, mutta tämä kuva on talvelta ja vesi oli nyt matalammalla laskuveden aikaan. Kuvittele vain keltaisen ruohon tilalle vihreää ja pieniä luonnonkukkia sekä väinönputkia sinne tänne :) Tällä kertaa ei tullut maisemakuvia räpsittyä vaan keskityin menomatkalla lintuihin ja takaisintulomatkalla kukkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)