sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Kotiinpaluu ja kaverisynttäreitä

Maanantaina oleiltiin kotosalla eikä tehty oikein mitään järkevää kunnes mies ja E lähtivät uimaan ja minä menin M: ja I:n kanssa nukkumaan :D Aamu oli taas aikainen ja lapset vähän hankalia, joten päikkärit olivat tarpeen. Päikkäreiden jälkeen tuli miehen edesmenneen isoenon vaimo kylään. Ei siis sukulainen mutta silti suvun keskeinen jäsen :) Hän viipyi hyvän tovin ja ihasteli M:n touhuja isojen lasten riuhuessa enimmäkseen ulkona. Sanoi että me olemme varmasti sellaisia rauhallisia ja että sen huomaa lapsista. "Etelän ihmisillä" kun on aina niin kauheesti kaikkea ohjelmaa ja aktiviteettia koko ajan. Tädin vierailun jälkeen päätettiin vielä pikaisesti käväistä isoäidin luona eli se siitä rauhallisuudesta ja ohjelmattomuudesta :D Kotimatkalla mutkiteltiin vähän ja otin muutaman kuvan Húsavíkista vähän ylempää katsottuna.

Tiistaina liittyi heti aamusta seuraamme appiukon jonkinlainen naisystävä, jonka kanssa appiukko aikoi seuraavana päivänä lähteä Fäärsaarille. Lapset ottivat tämän mukavan naisen heti omakseen ja minustakin oli hauska saada joku toinen naisihminen hetkeksi taloon :) M:n ensimmäisten päikkäreiden aikana kävin EI:n kanssa kaupassa ja leikkipaikassa ja sitten syötiin kotona herkullinen skýr lounas kaikkine tilpehööreineen. Appiukko ostaa sellaista maustamatonta skýriä, jota hän vispaa ja laittaa sekaan sekä kermaa että sokeria. Minä syön sitä sellaisenaan mutta jotkut syövät sitä kerman kanssa. Tuntuu että koko tiistai olikin yhtä syömistä sillä lounaan jälkeen oli vielä vohvelikahvit ja illalla syötiin herkullista pallasta (kalaa). Käytiin me silti jossain siinä välissä uimassakin.

Keskiviikkona oli sitten lähdön päivä: meillä kotiin ja appiukolla sinne Fäärsaarille. Kotimatka ei ollut ollenkaan niin mieluinen kuin toisinpäin mutta päästiin loppujen lopuksi perille. Isot jaksavat jo aika hyvin autossa mutta M oli välillä sitä mieltä että nyt riittää. Sekin varmasti paranee sitten kun hän pääsee istumaan kunnon istuimeen ja näkee paremmin ympärilleen. Tällä hetkellä käytetään vielä turvakaukaloa.

Torstaina oli Islannissa erityinen "kesän ensimmäinen päivä" ja ilma olikin aika kesäinen oikeastaan. Tämä päivä on yleinen vapaapäivä työpaikoilla ja koulut ja päiväkodit ovat kiinni. Lapset olivat aamupäivällä paljon ulkona ja kävivät uudella tuttavuudella vähän kylässäkin. I meni lounaan jälkeen nukkumaan mutta me tytöt lähdettiin ostamaan synttärilahjoja peräti kahdelle E:n kaverille. Sitten kotiin ja valmistautumaan synttäreille lähtöä varten. Tällä kertaa niin kuin useana muunakin kertana oli E kutsuttu voimistelusynttäreille. Lapset siis saavat riehua voimistelusalissa ja hallin eteisaulassa hoidetaan pitkän pöydän ääressä tarjoilut. Illalla kävin vielä lasten kanssa heidän päiväkotinsa pihalla vähän leikkimässä.

Perjantai oli tämän viikon ainut hoitopäivä lapsilla. Mies piti lomaa koko viikon ja oltiin siis kolmestaan kotona EI:n hoitopäivän ajan. Olisihan ne lapset voinut kotonakin pitää mutta E:n ryhmän oli tarkoitus vierailla koulun iltapäiväkerhossa tutustumassa ja muutenkin yksi "lapsivapaa" teki ihan terää tässä lomaputkessa :D Minä vein lapset M:n kanssa aamulla ja hain iltapäivällä ilman M:ää. Kotimatkalla E:n ensimmäinen heiluva hammas alkoi toden teolla irtoilemaan ja hädin tuskin kerettiin kotiin kun se jo irtosi. Meillä on nyt sitten yhtä hammasta köyhempi tyttö :D Hän oli asiasta tietysti todella innoissaan ja kyllä me vanhemmatkin oltiin kun meidän pienestä tytöstä on yhtäkkiä tulossa niin iso. Haikeudella myös ajattelin että tuo hammas oli E:n eka hammas ja juurihan vasta sen tulosta oltiin innostuneita.

Lauantaina heräiltiin tavalliseen tapaan katsomaan lastenohjelmia mutta heti M:n mentyä ekoille päikkäreille pitikin jo taas lähteä kauppaan ostamaan synttärilahjaa. E sai samalla reissulla myös uudet kumpparit. Tuntuu että joka vuosi saa ostaa uudet mutta ostan aina keltaiset niin voi I:kin sitten käyttää heh. Ettei nyt mitään ihan pinkkiä sentään. Nämä tämänkertaiset kaverisynttärit olivat ostoskeskuksen "lastenmaailmassa" ja me loppuperhe päädimme viettämään sen parituntisen siellä ostarilla ihmetellen. M sai lelukaupasta pienen lapion ja I pääsi peräti kahteen pieneen karuselliin ajelulle. Sitten vielä lounastettiin ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kotiin päästyä M ja I nukkumaan ja E:lle elokuva kavereiden kanssa riehumisen vastapainoksi eli aika rauhaisa iltapäivä meillä. Illemmalla vähän ulkoilua ja lammaspaistia.

Sunnuntaina E melkein asui ulkona. Hän lähti ulos ennen kymmentä ja leikki kavereidensa kanssa ulkona ja vähän sisälläkin niin että varsinaisesti palasi kotiin vasta viideltä. Toki siinä ovenraossa rampattiin paljon ja kävin itsekin välillä ulkona mutta vähän hassua se oli kun toinen ulkoisti sillä lailla itsensä :D Sitä se lämpenevä sää teettää. Talon lapset ovat muuttaneet pihalle. Muuten meillä oli hyvin tavallinen ja rauhallinen päivä. Ulkoilua ihan tässä meidän talolla ja kauppareissu M:n ja I:n kanssa. He pääsivät istumaan ekaa kertaa vierekkäin ostoskärryihin kun löysin sellaiset kaksosten kärryt. Yleensä I kävelee mutta tämä oli kaikista aika hauskaa :) E ja I istuivat myös vierekkäin monta kertaa kun olivat pienempiä. Noissa kaksosostoskärryissä on yleensä painoraja 15 kg mutta joskus myös 18 kg. I painaa noin 13 kg tällä hetkellä, joten ihan hyvin voivat vielä istua vierekkäin jatkossakin :)

Húsavík


 Majoitustilamme ja samalla vanha "oma"huoneemme appiukkolassa.


 Kotimatkalta



 Taiteilijat työssä täällä kotona.
 Tämän päiväkodin pihasta löydettiin kiva merirosvolaiva.
Talon tyttöjä jalkapalloilemassa. Kaikilla hauskasti punaiset takit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)