sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikon ruokaostokset kerralla

Nyt on viikko takana kokeilua, että miten meillä toimisi kerran viikossa ruokakaupassa käyminen. Olen niin kyllästynyt jokapäiväiseen pohtimiseen että mitä tänään syötäisiin ja kuka käy kaupassa ilman että menee hermot ja kallista aikaa. Tykkään kyllä käydä ruokakaupassa ja ruuanlaitosta mutta nyt ei vaan ole siihen aikaa eikä lapsilla kärsivällisyyttä antaa äidin hääriä tuntitolkulla asian äärellä nimeltä illallinen. Niinpä päätin kirjoittaa ihan paperille joka päivän ruuan ja mitä aineksia kaupasta täytyy ostaa kutakin ateriaa varten. Olen vähän aloittelija tässä ja tein muutamia arviointivirheitä ja unohduksia mutta yleisesti ottaen ole todella tyytyväinen ja meinaan jatkaa tätä jatkossakin. Kaupassa ei käyty maanantain ruokaostosten jälkeen kuin lauantaina ja silloinkin piti ostaa vain pyykinpesuainetta ja hyvyyksiä.

Päätavoitteenani tässä suunnittelussani on siis säästää aikaa ja hermoja ja jos tässä tulee jotain rahaakin säästettyä niin hienoa! Se ei kuitenkaan ole ainakaan vielä se tärkein asia. Ruokien pitää kuitenkin olla suht edullisia ja nopeasti/helposti valmistuvia ja viikon ruokalistamme (vain iltaruuat ja viikonloppuna myös lounaat) näytti sitten tältä:

maanantai: pastaa kermaisella kana-juustokastikkeella
tiistai: keitettyä kalaa ja perunoita sekä ruisleipää
keskiviikko: nuudeleita kanalla ja vihanneksilla
torstai: chili con carnea ja riisiä
perjantai: kotitekoista pizzaa valmispohjalla
lauantai lounas: kukka- ja parsakaalikeittoa sekä eilistä pizzaa
lauantai illallinen: pasta bolognesea
sunnuntai lounas: pekonia, paistettuja kananmunia, papuja ja paahtoleipää
sunnuntai illallinen: kotitekoisia hampurilaisia

Arkena kun olen yksin kotona lounasaikaan syön jämiä ja mitä nyt sattuu löytymään. Aamiaiset on meillä yleensä murojen tai myslin muodossa ja välipalaksi hedelmiä, jogurttia leipää tms. E ja mies on tosi huonoja syömään kasviksia ruuan kanssa joten ainakin E:lle koitan tarjota vitamiinit hedelmävälipalojen muodossa. Ei meillä mitenkään erityisen terveellisesti syödä mutta ihan hyvävointisena ja hoikkana ollaan pysytty :P Kalaa tulee syötyä melkein kerran viikossa ja tämän suunnittelun avulla varmasti tulee jatkossakin. Jännä nähdä vaikka neljän viikon jälkeen miten tämä näkyy kukkarossa.

Äidin "apulainen" taisi syödä enemmän raaka-aineita kuin laittoi niitä pizzan päälle mutta väliäkö tuon :) Ja piti itse tietysti saada raastaa juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)